egy erdei boutique szállás

Home / egy erdei boutique szállás

Megálmodtunk egy helyet, egy aprócska zugot, ahová jó elbújni, ahol a csendet csak a természet neszezése töri meg, az erdő fái kortalanok és simogat a napfény. Amikor beleszerettünk a Dunakanyar páratlan panorámájába, azonnal tudtuk: ez lesz az elvonulás tökéletes helyszíne. A kicsiny faház, amelyre Leányfalun rábukkantunk, nem választ le a természetről, együtt él az erdővel, amelyben áll, éppen egy vízmosás kialakította meredély szélén. Erről kapta a nevét a vendégházunk, azzal a szándékkal együtt, hogy azt a rusztikus, természetközeli hangulatot, amely itt fogadott bennünket, hűségesen megőrizzük.

Mi magunk is rajongunk a kicsiny, barátságos hangulatú, s emiatt nagyon szerethető szálláshelyekért, amelyek gondosan ügyelnek arra, hogy valami mást, bizonyos értelemben többet nyújtsanak vendégeiknek számos szállodaóriás steril és némileg személytelen tereinek hangulatánál. A tökéletes harmónia és a megkapó atmoszféra megteremtése érdekében nagyon fontos a természeti és épített környezet harmonikus egysége, amelyet mindenki a saját ízlésére formál, kialakítva egy-egy hely utánozhatatlanul egyedi stílusát és hangulatát. 

A kis, bensőséges hangulatú szálláshelyek között válogatva ki-ki a maga ízlése szerinti álomotthonban tölthet néhány napot.

E kisebb, emberi lépték adta keretek között sokan kezdik újra felfedezni a magyar vidék tájait, ezerféle, de mindig különösen szép arcát. Ezek a típusú szállások tökéletesek lehetnek a mindennapjainkból való kiszakadásra, a nagyvilágtól való elrejtőzésre, ha kimondottan igényünk van arra, hogy magunk legyünk a szeretteinkkel és belelassuljunk a tájba, a táj ihletéséből létrejött slow design ritmusába.

Élvezd nálunk az erdő susogását egyenesen a kertből!

Ezt az elvet szem előtt tartva építettük át és rendeztük be kis faházunkat, igyekezvén mindenből a rendelkezésre álló legmagasabb minőséget választani. A titok pedig, ahogy mindig, most is a részletekben rejlik: ha a ház áll is, az mindössze csupasz falakat jelent. Élettel, stílussal, hangulattal megtölteni a teret az egészen kicsi, akár jelentéktelennek tűnő apróságok képesek. Mi jól tudtuk ezt a kezdetektől fogva, s lakberendezési elképzeléseinkben a mindenekfelett álló kényelem mellett mindig a rusztikus stílusú, sok esetben régi, történettel bíró tárgyak utánozhatatlan hangulata játszotta a legnagyobb szerepet.

Így válogattuk össze a legtöbb berendezési tárgyunkat is: miközben a kényelmes ágyunk vadiúj, duplamatracunk prémium minőséget képvisel és antiallergén, ágyneműinket pedig a neves Billerbeck gyártótól válogattuk össze, a hálótér hangulatát mégis  a csipkével és jacquard mintával gazdagon díszített ágytakarók, díszpárnák adják. A kis konyhánkat magunk készítettük, tálalónk pedig egy régi paraszti tálalószekrény felső darabja, melyet ugyancsak mi újítottunk fel. Eredeti Thonet-székekkel és egy imádnivaló, kis zsúrkocsival loptunk még a nappali és étkező funkcióval ellátott sarkokba némi ódon hangulatot, étkészletünkben pedig míves Hollóházi darabok is találhatók, melyeket antik damasztszalvétákra helyezhetünk. Hiszünk benne, hogy mindezeknek a tárgyaknak valódi varázsa, utánozhatatlan aurája van, amely minden vendégünket elbűvül az első pillanatban!