Felhasználási feltételek

Home / Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek

Tulajdonos: Schubert Andrásné Dombai Dóra

Cégadatok: Schubert Andrásné Dombai Dóra e.v.

Székhely: 1214 Budapest, Rakéta u. 35.

Adószám: 68068576-1-43

Elérhetőség: foglalas @ meredely.hu

NTAK-regisztrációs szám: EG19007621

Tárhely-szolgáltató: Magyar Hosting Kft.

H-1132 Budapest
Victor Hugo u. 18-22.
+36 1 700 2323
info@tarhely.com

A Meredély Kunyhószállás weboldalának (http://meredely.hu) böngészésével a felhasználó elfogadja az itt meghatározott jogi nyilatkozatot.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag online, elektronikus formában ehelyütt érhető el, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik.

A weboldalon megjelenített formai és tartalmi elemek, különösen a képi, audiovizuális és szöveges tartalmak, úgy mit cikkek, tájékoztatók, blogposztok, leírások vagy bármely más szerzői mű szerzői jogi oltalom alatt áll. Mindennemű jogosulatlan felhasználás jogi eljárást von maga után.

Jelen Felhasználási feltételek alkalmazására és értelmezésére a magyar jog, így különösen a Ptk., a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései az irányadók.

 

Felhasználási feltételek

Jelen Felhasználási feltételek a https://www.meredely.hu webcímen elérhető Meredély Kunyhószállás honlapján, továbbiakban: Portál (üzemeltető: Schubert Andrásné Dombai Dóra ev., székhely: 1214 Budapest, Rakéta u. 35.) böngészését és a rajta keresztül igénybevett szolgáltatások feltételeit tartalmazzák. A jelen felhasználási feltétel hatálya kiterjed minden felhasználóra, akik a Portál böngészésével tudomásul veszik és elfogadják a felhasználási feltétel itt közölt tartalmát.

A Portál tulajdonosa jogosult az itt feltüntetett szabályzatot a hatályos jogszabályokkal összhangban, előzetes figyelmeztetés nélkül, egyoldalúan módosítani. Ezekről a módosításokról a Portál tulajdonosa felhívásban, esetenként a regisztrált felhasználók számára emailben ad tájékoztatást. A Portál további használatával, böngészésével a felhasználó automatikusan elfogadja a változásokat.

A felhasználó az adatkezelési tájékoztatót a főoldali, közvetlen menüponton kívül innen érheti el.

Foglalási feltételek

SZÁLLÁSFOGLALÁS ÉS FIZETÉS

 • A vendégház 2 fő részére foglalható
 • Igény esetén szüleivel utazó, három év alatti kisbabáknak 1 db utazóágyat tudunk biztosítani (ezt minden esetben kérjük a foglalásnál jelezni!)
 • Minimum 2 éjszaka foglalható!
 • Áraink forintban, éjszakánként értendők és a teljes házra vonatkoznak.
 • Áraink nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, melynek összege 400 HUF/fő/éj. Megfizetése alól mentesülnek a 18 éven aluli személyek, valamint a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulók.
 • A foglalási űrlap elküldését követően 3 banki munkanap áll rendelkezésre a teljes összeg 50%-ának befizetésére banki átutalással. A foglalás ezzel válik véglegessé. A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni a foglalási nevet, valamint az érkezés napját.
 • Lehetséges fizetési módok: foglaló vagy a teljes összeg megfizetése banki átutalással, illetve a fennmaradó 50% fizetése készpénzben érkezéskor a helyszínen. Bankkártyát, SZÉP Kártyát, valamint üdülési csekket jelenleg nem áll módunkban elfogadni.
 • Karácsonykor (december 24-26) és szilveszterkor (december 31-január 1.) felár ellenében tudunk foglalást fogadni.
 • Last minute foglalások készpénzben is teljesíthetőek az érkezés napján. 3 napon belüli foglalás esetén, kérünk, minden esetben telefonon keressetek!
 • Kizárólag az előzetesen bejelentkezett személyek tölthetik vendégházunkban az éjszakát.

CHECK IN-CHECK OUT

 • A 414/2015. (XII. 23.) Korm. rendelet, valamint a 2016. évi CLVI. törvény a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól módosításának értelmében mint minden magyarországi szálláshely-szolgáltatónak, így a Meredély Kunyhószállás üzemeltetőjének is kötelessége a bejelentkezéskor a Vendégek személyazonosításra alkalmas igazolványát erre alkalmas eszközzel leolvasni, és az erre a célra létrehozott VIZA zárt adatbázisába titkosított módon továbbküldeni. Fontos, hogy a szállásadó saját célra NEM rögzít semmilyen adatot, kizárólag a törvényben meghatározott, statisztikai célú adatokat továbbítja titkosított módon a VIZA rendszerbe, melyről további részleteket itt olvashat: https://vizainfo.hu
 • Amennyiben a Vendég megtagadja, vagy nem tudja teljesíteni az okmány bemutatását, a törvény értelmében a szállásadó köteles megtagadni a bejelentkezést és a szálláshely rendelkezésre bocsátását. Ebben az esetben a szállásdíj megfizetett összege a Vendég számára NEM jár vissza. A foglalás elfogadása egyben a Házirend, illetve a Felhasználási feltételek, valamint az Adatkezelési tájékoztató elfogadását is jelenti, ezzel pedig a törvény megszabdta feltételbe való beleegyezést is. Az okmányolvasással kapcsolatos kérdéseket és aggályokat a törvényi szabályozásban érdekelt felügyeleti szerveknél jelezhetik: https://vizainfo.hu, illetve http://https//mtu.gov.hu. A szállásadó a törvény által előírt kötelezettségeknek csupán elvégzője, személyében semmilyen felelősség nem terheli, számára a törvényi kötelezettség gyakorlásával kapcsolatos ellenvetés fel nem róható.
 • Az okmánybeolvasási kötelezettség miatt a bejelentkezést és a kulcsátvételt minden esetben egyedi egyeztetés előzi meg!
 • Standard kijelentkezés a távozás napján 10 óráig.

DOHÁNYZÁS

 • Vendégházunk (beleértve a télikertet is) szigorúan nemdohányzó! Dohányzásra a kertben van lehetőség.

KISÁLLATOK

 • Szeretettel és felár nélkül várjuk a négylábú családtagokat is!

– Megkérjük a házikedvenccel érkező vendégeinket, hogy a négylábú családtagok NE használják az ágyat!

 • Amennyiben szükséges, 4000 HUF takarítási díjat számolhatunk fel a háziállatok után.

FELSZERELTSÉG

 • Az alvás kényelmét queen size ágy és magas minőségű, egyiptomi pamut ágynemű szolgálja.
 • A teakonyha főzőedényekkel és étkészlettel felszerelt. Hűtőszekrény fagyasztóval, elektromos főzőlap, mikrohullámú sütő, is rendelkezésre áll néhány alapvető fűszerrel, sóval, olajjal, ecettel együtt.
 • A fürdőszobában egyszemélyes dézsakád, mosdó és WC található.
 • A kertben grillezésre is van lehetőség, ezt az igényt kérjük a foglaláskor jelezni!

LEMONDÁSI FELTÉTELEK

 • A foglalások 14 nappal korábban törölhetők, ebben az esetben a foglaló teljes összege visszajár.
 • A foglalás 14 napon belüli lemondás esetén a foglaló összege (a teljes ott-tartózkodás 50%-a) NEM jár vissza. (Amennyiben előzetesen a szállás teljes ára átutalásra került, természetesen a foglaló után fennmaradó 50%-ot visszatérítjük.) Ebben az esetben a foglalás egy éven belül szabadon áthelyezhető.
 • Az érkezést megelőző 3 naptári napban történő lemondás esetén a teljes összeg fizetendő. Ebben az esetben a foglalás egy éven belül szabadon áthelyezhető.

VIS MAJOR

 • Kérjük a leendő vendégeinket, hogy vegyék figyelembe a Meredély Vendégház sajátos elhelyezkedéséből adódó vis major helyzeteket! Mivel a vendégházunk fent a hegyen, erdei részen található, szélsőséges időjárási körülmények között, kiváltképpen nagy hóesésben elképzelhető, hogy autóval nem járható, nehezen megközelíthető. Amennyiben időjárási körülmények miatt nem tudjuk fogadni a vendégeinket, a foglalás díjmentesen áthelyezhető 6 hónapon belül.

A Meredély Vendégházat annak teljes felszerelésével minden vendég saját felelősségére használhatja!