Információ és foglalás: foglalas@meredely.hu

Szerettünk volna létrehozni egy olyan kis zugot, a szívnek kedves búvóhelyet, mint amilyeneket a mesékben látni. Ahol azt érezzük, ha belépünk, hogy ez egy bár aprócska, mégis teljesen más világ, mint amit az elfoglalt hétköznapok ismétlődő sűrűjében megszoktunk. Mi magunk hosszú évek óta járjuk Magyarország különböző tájait, s már jó ideje szívesebben választjuk a nagy szállodák színtiszta, utánozhatatlan profizmusa helyett a kisebb, gyakran családi vállalkozásban működő, s minden esetben valamiféle megismételhetetlen bájjal bíró, különleges kis lakokat.

Éveken át álmodoztunk arról, hogy milyen lenne a mi saját kis vendégházunk, az a fészek, amelyet a családi otthonok praktikus elveitől szabadon, pusztán a létezés öröméért, a pihenés teljességéért és a környezet feledhetetlenségéért alakítanánk ki. 2018-ban nagy levegőt vettünk és belevágtunk: ez lett a Meredély Kunyhószállás,

mely a nevét a kertünk végében található vízmosásról kapta. Igyekeztünk mindent a legapróbb részletekig stílusosan, letisztult ízléssel, a környezethez illeszkedő rusztikus hangulatban és nem utolsó sorban kiemelkedő minőségű tárgyakkal berendezni. Számos régi bútorba leheltünk új életet, mert mélyen hiszünk a régi dolgok értékeiben, a múltszázad asztalosmunkáinak megőrzésében, a sok fáradság árán készült, kézi textíliákban és abban az utánozhatatlan és lenyűgöző hangulatban, amelyet ezek a régről ránk maradt tárgyak árasztanak magukból.

Vendégházunk 2 fő számára nyújt kényelmes szállást.

A 32 nm alapterületű faház egy az erdőtől elhódított, 700 nm-es kertben áll, amelyben kerti sütögetésre, és felhőtlen pihenésre kialakított kis “kerti szobácskák” találhatók. A vendégházban önellátás történik, főzésre a kicsiny, ám ugyancsak stílusosan felszerelt teakonyhában nyílik lehetőség minőségi porcelánok és modern főzőeszközök között.

Queen size ágyunkban a legfinomabb egyiptomi pamutból készült textilek garantálják a pihentető álmokat. Ha mindig is szerettél volna egy nagy, pihe-puha párnákkal bőven telepakolt, csodálatos kelmékkel megvetett ágyba hemperedni, akkor a legjobb helyen jársz!

A fürdőszobában egy hagyományos kádármunkával készült székelydézsa található.

Vendégházunk sajnos nem akadélymentes, a ház bejárati ajtajához néhány lépcsőn keresztül juthatunk fel.

A négylábú családtagokat sem kell otthon hagynotok, ha hozzánk érkeztek! Amennyiben bútorainkat a kis kedvencek nem használják, nagy szeretettel várjuk őket is, szükséges ugyanakkor megjegyeznünk, hogy a vendégház közvetlenül az erdő szélén áll, itt pedig vadállatok élnek. Esetlegesen őzek, vaddisznók, mókusok jelenléte zavarhatja meg a vadakhoz nem szokott házi kedvenceket.

Televízió és WIFI nem található nálunk, bekészítettünk viszont gyönyörű albumokat és izgalmas könyveket, amelyeket lapozgassatok bátran! Mindenkit buzdítunk a sok-sok természetközeli élményre, kirándulásra, erdőfürdőzésre, beszélgetésre és relaxációra!

A 11-es főúttól házikónk 3 percnyi autóútra, illetve 10-15 percnyi sétára található felfelé a hegyen, a település legmagasabb pontján. Ha autóval érkezel, kérjük, rendkívüli körültekintéssel vezess a fenti, kis utakon! (A foglalást követően részletes információkkal szolgálunk az ajánlott útvonallal kapcsolatban.) A település központjában bolt, gyógyszertár, posta, benzinkút és termálfürdő is található.

Foglalok MOST!

Foglalási feltételek

 

SZÁLLÁSFOGLALÁS ÉS FIZETÉS

 • A vendégház 2 fő részére foglalható
 • Igény esetén szüleivel utazó, három év alatti kisbabáknak 1 db utazóágyat tudunk biztosítani (ezt minden esetben kérjük a foglalásnál jelezni!)
 • Minimum 2 éjszaka foglalható!
 • Áraink forintban, éjszakánként értendők és a teljes házra vonatkoznak.
 • Áraink nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, melynek összege 400 HUF/fő/éj. Megfizetése alól mentesülnek a 18 éven aluli személyek, valamint a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulók.
 • A foglalási űrlap elküldését követően 3 banki munkanap áll rendelkezésre a teljes összeg 50%-ának befizetésére banki átutalással. A foglalás ezzel válik véglegessé. A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni a foglalási nevet, valamint az érkezés napját.
 • Lehetséges fizetési módok: foglaló vagy a teljes összeg megfizetése banki átutalással, illetve a fennmaradó 50% fizetése készpénzben érkezéskor a helyszínen. Bankkártyát, SZÉP Kártyát, valamint üdülési csekket jelenleg nem áll módunkban elfogadni.
 • Karácsonykor (december 24-26) és szilveszterkor (december 31-január 1.) felár ellenében tudunk foglalást fogadni.
 • Last minute foglalások készpénzben is teljesíthetőek az érkezés napján. 3 napon belüli foglalás esetén, kérünk, minden esetben telefonon keressetek!
 • Kizárólag az előzetesen bejelentkezett személyek tölthetik vendégházunkban az éjszakát.

CHECK IN-CHECK OUT

 • A foglaltság függvényében rugalmas érkezési és távozási időpontokat is biztosítunk. Érkezésetek előtt a házigazda, Dombai Dóra fog keresni benneteket (bátran keressétek Ti is őt a 0620-959-7241 telefonszámon).
 • Standard kijelentkezés akár 11 óráig.
 • Érkezés előtt egy órával kérjük vendégeinket, hogy ugyancsak telefonon jelentkezzenek annak érdekében, hogy a vendégházat kinyissuk és átadhassuk, az esetleges bekészítéseket elvégezhessük.
 • A 18 óra után érkező vendégeket kérjük, mindenképpen jelezzék ezt már az érkezés előtti napokban telefonon!

DOHÁNYZÁS

 • Vendégházunk (beleértve a télikertet is) szigorúan nemdohányzó! Dohányzásra a kertben van lehetőség.

KISÁLLATOK

 • Szeretettel és felár nélkül várjuk a négylábú családtagokat is!

– Megkérjük a házikedvenccel érkező vendégeinket, hogy a négylábú családtagok NE használják az ágyat!

 • Amennyiben szükséges, 4000 HUF takarítási díjat számolhatunk fel a háziállatok után.

FELSZERELTSÉG

 • Az alvás kényelmét queen size ágy és magas minőségű, egyiptomi pamut ágynemű szolgálja.
 • A teakonyha főzőedényekkel és étkészlettel felszerelt. Hűtőszekrény fagyasztóval, elektromos főzőlap, mikrohullámú sütő is rendelkezésre áll néhány alapvető fűszerrel, sóval, olajjal, ecettel együtt.
 • A fürdőszobában egyszemélyes dézsakád, mosdó és WC található.
 • A kertben grillezésre is van lehetőség, ezt az igényt kérjük a foglaláskor jelezni!

LEMONDÁSI FELTÉTELEK

 • A foglalások 14 nappal korábban törölhetők, ebben az esetben a foglaló teljes összege visszajár.
 • A foglalás 14 napon belüli lemondás esetén a foglaló összege (a teljes ott-tartózkodás 50%-a) NEM jár vissza. (Amennyiben előzetesen a szállás teljes ára átutalásra került, természetesen a foglaló után fennmaradó 50%-ot visszatérítjük.) Ebben az esetben a foglalás egy éven belül szabadon áthelyezhető.
 • Az érkezést megelőző 3 naptári napban történő lemondás esetén a teljes összeg fizetendő. Ebben az esetben a foglalás egy éven belül szabadon áthelyezhető.

VIS MAJOR

 • Kérjük a leendő vendégeinket, hogy vegyék figyelembe a Meredély Vendégház sajátos elhelyezkedéséből adódó vis major helyzeteket! Mivel a vendégházunk fent a hegyen, erdei részen található, szélsőséges időjárási körülmények között, kiváltképpen nagy hóesésben elképzelhető, hogy autóval nem járható, nehezen megközelíthető. Amennyiben időjárási körülmények miatt nem tudjuk fogadni a vendégeinket, a foglalás díjmentesen áthelyezhető 6 hónapon belül.

A Meredély Vendégházat annak teljes felszerelésével minden vendég saját felelősségére használhatja!