Rólunk

Home / Rólunk

Boutique szállás az erdő mélyén

Megálmodtunk egy helyet, egy aprócska zugot, ahová jó elbújni, ahol a csendet csak a természet neszezése töri meg, az erdő fái kortalanok és simogat a napfény. Amikor beleszerettünk a Dunakanyar páratlan panorámájába, azonnal tudtuk: ez lesz az elvonulás tökéletes helyszíne. A kicsiny faház, amelyre Leányfalun rábukkantunk, nem választ le a természetről, együtt él az erdővel, amelyben áll, éppen egy vízmosás kialakította meredély szélén. Erről kapta a nevét a vendégházunk, azzal a szándékkal együtt, hogy azt a rusztikus, természetközeli hangulatot, amely itt fogadott bennünket, hűségesen megőrizzük.

Mi magunk is rajongunk a kicsiny, barátságos hangulatú, s emiatt nagyon szerethető szálláshelyekért, amelyek gondosan ügyelnek arra, hogy valami mást, bizonyos értelemben többet nyújtsanak vendégeiknek számos szállodaóriás steril és némileg személytelen tereinek hangulatánál. A tökéletes harmónia és a megkapó atmoszféra megteremtése érdekében nagyon fontos a természeti és épített környezet harmonikus egysége, amelyet mindenki a saját ízlésére formál, kialakítva egy-egy hely utánozhatatlanul egyedi stílusát és hangulatát. 

A kis, bensőséges hangulatú szálláshelyek között válogatva ki-ki a maga ízlése szerinti álomotthonban tölthet néhány napot.

E kisebb, emberi lépték adta keretek között sokan kezdik újra felfedezni a magyar vidék tájait, ezerféle, de mindig különösen szép arcát. Ezek a típusú szállások tökéletesek lehetnek a mindennapjainkból való kiszakadásra, a nagyvilágtól való elrejtőzésre, ha kimondottan igényünk van arra, hogy magunk legyünk a szeretteinkkel és belelassuljunk a tájba, a táj ihletéséből létrejött slow design ritmusába.

Ezt az elvet szem előtt tartva építettük át és rendeztük be kis faházunkat, igyekezvén mindenből a rendelkezésre álló legmagasabb minőséget választani. A titok pedig, ahogy mindig, most is a részletekben rejlik: ha a ház áll is, az mindössze csupasz falakat jelent. Élettel, stílussal, hangulattal megtölteni a teret az egészen kicsi, akár jelentéktelennek tűnő apróságok képesek. Mi jól tudtuk ezt a kezdetektől fogva, s lakberendezési elképzeléseinkben a mindenekfelett álló kényelem mellett mindig a rusztikus stílusú, sok esetben régi, történettel bíró tárgyak utánozhatatlan hangulata játszotta a legnagyobb szerepet.

Szerettünk volna létrehozni egy olyan kis zugot, a szívnek kedves búvóhelyet, mint amilyeneket a mesékben látni. Ahol azt érezzük, ha belépünk, hogy ez egy bár aprócska, mégis teljesen más világ, mint amit az elfoglalt hétköznapok ismétlődő sűrűjében megszoktunk. Mi magunk hosszú évek óta járjuk Magyarország különböző tájait, s már jó ideje szívesebben választjuk a nagy szállodák színtiszta, utánozhatatlan profizmusa helyett a kisebb, gyakran családi vállalkozásban működő, s minden esetben valamiféle megismételhetetlen bájjal bíró, különleges kis lakot.

Éveken át álmodoztunk arról, hogy milyen lenne a mi saját kis vendégházunk, az a fészek, amelyet a családi otthonok praktikus elveitől szabadon, pusztán a létezés öröméért, a pihenés teljességéért és a környezet feledhetetlenségéért alakítanánk ki. 2018-ban nagy levegőt vettünk és belevágtunk: ez lett a Meredély Kunyhószállás,

mely a nevét a kertünk végében található vízmosásról kapta. Igyekeztünk mindent a legapróbb részletekig stílusosan, letisztult ízléssel, a környezethez illeszkedő rusztikus hangulatban és nem utolsó sorban kiemelkedő minőségű tárgyakkal berendezni. Számos régi bútorba leheltünk új életet, mert mélyen hiszünk a régi dolgok értékeiben, a múltszázad asztalosmunkáinak megőrzésében, a sok fáradság árán készült, kézi textíliákban és abban az utánozhatatlan és lenyűgöző hangulatban, amelyet ezek a régről ránk maradt tárgyak árasztanak magukból.

Így válogattuk össze a legtöbb berendezési tárgyunkat is: miközben a kényelmes ágyunk vadiúj, duplamatracunk prémium minőséget képvisel és antiallergén, ágyneműinket pedig a neves Billerbeck gyártótól válogattuk össze, a hálótér hangulatát mégis  a csipkével és jacquard mintával gazdagon díszített ágytakarók, díszpárnák adják. A kis konyhánkat magunk készítettük, tálalónk pedig egy régi paraszti tálalószekrény felső darabja, melyet ugyancsak mi újítottunk fel. Eredeti Thonet-székekkel és egy imádnivaló, kis zsúrkocsival loptunk még a nappali és étkező funkcióval ellátott sarkokba némi ódon hangulatot, étkészletünkben pedig míves Hollóházi darabok is találhatók, melyeket antik damasztszalvétákra helyezhetünk. Hiszünk benne, hogy mindezeknek a tárgyaknak valódi varázsa, utánozhatatlan aurája van, amely minden vendégünket elbűvül az első pillanatban!

Vendégházunk 2 fő számára nyújt kényelmes szállást.

A 32 nm alapterületű faház egy az erdőtől elhódított, 700 nm-es kertben áll, amelyben kerti sütögetésre, és felhőtlen pihenésre kialakított kis “kerti szobácskák” találhatók. A vendégházban önellátás történik, főzésre a kicsiny, ám ugyancsak stílusosan felszerelt teakonyhában nyílik lehetőség minőségi porcelánok és modern főzőeszközök között.

Queen size ágyunkban a legfinomabb egyiptomi pamutból készült textilek garantálják a pihentető álmokat. Ha mindig is szerettél volna egy nagy, pihe-puha párnákkal bőven telepakolt, csodálatos kelmékkel megvetett ágyba hemperedni, akkor a legjobb helyen jársz!

A fürdőszobában egy hagyományos kádármunkával készült székelydézsa található.

Vendégházunk sajnos nem akadélymentes, a ház bejárati ajtajához néhány lépcsőn keresztül juthatunk fel.

A négylábú családtagokat sem kell otthon hagynotok, ha hozzánk érkeztek! Amennyiben bútorainkat a kis kedvencek nem használják, nagy szeretettel várjuk őket is, szükséges ugyanakkor megjegyeznünk, hogy a vendégház közvetlenül az erdő szélén áll, itt pedig vadállatok élnek. Esetlegesen őzek, vaddisznók, mókusok jelenléte zavarhatja meg a vadakhoz nem szokott házi kedvenceket.

Televízió és WIFI nem található nálunk, bekészítettünk viszont gyönyörű albumokat és izgalmas könyveket, amelyeket lapozgassatok bátran! Mindenkit buzdítunk a sok-sok természetközeli élményre, kirándulásra, erdőfürdőzésre, beszélgetésre és relaxációra!

A 11-es főúttól házikónk 3 percnyi autóútra, illetve 10-15 percnyi sétára található felfelé a hegyen, a település legmagasabb pontján. Ha autóval érkezel, kérjük, rendkívüli körültekintéssel vezess a fenti, kis utakon! (A foglalást követően részletes információkkal szolgálunk az ajánlott útvonallal kapcsolatban.) A település központjában bolt, gyógyszertár, posta, benzinkút és termálfürdő is található.

franciaágy
természetközeli
romantikus
dézsakád
teljes ház
OTP SZÉP-kártya
állatbarát