5+1 lakberendezési webáruház, ahol mindent tudnak a vintage és rusztikus stílusról

Home / lakberendezés / 5+1 lakberendezési webáruház, ahol mindent tudnak a vintage és rusztikus stílusról
5+1 lakberendezési webáruház, ahol mindent tudnak a vintage és rusztikus stílusról

Ebben a cikkben összegyűjtöttem azokat a hazai webáruházakat, amelyek a lakberendezés egy speciális szegmensére, azaz a vidéies, rusztikus, vagy éppen vintage stílusra specializálódtak. Noha a magyar otthonokban is egyre gyakrabban találkozunk régi, vagy régies hatású kiegészítőkkel, hangulattal, azért még igen messze vagyunk attól, hogy a lakberendezési fősodorban találkozhassunk ezekkel a darabokkal, mondjuk úgy, ahogy Angliában vagy Franciaországban. Ennek ellenére néhány első fecskében már bátran bízhatunk, ha egy kicsit elmozdulnánk a minimál vagy a skandináv stílus hatósugarából.

Fotó: Boróka Otthonbolt Facebook oldala

1. Boróka Otthonbolt

Rögtön kiemelném, hogy nagyon kellemes böngészni az oldalt! Ez alighanem kulcsfontosságú, ha valaki online szeretne egy (vagy sok) terméket eladni. Kellemes, világos színek, jól kezelhető és a menüstruktúra is nagyon érthető, átlátható. Ami imádnivaló benne, hogy szuper hajóládáik vannak (szerelmes vagyok a ládákba!), ha éppen nem találunk használtan megfelelőt. A shabby chic jegyében megalkotott, karcsú, szinte légies, ütött-kopott fehér vastárgyak nagymesterei egyébként. Szerethetőek a (szigorúan natúr!) kerámiáik, és a széles fogantyúválaszték, ha valaki esetleg bútorfelújításra adná a fejét.

Fotó: Ribiszke Lakberendezés Facebook oldala

2. Ribiszke Lakberendezés

A Ribiszke nagyon erős bútorban és külön öröm, hogy az ebben a stílusban meglehetősen problematikus dohányzóasztal-kérdésre is többféle választ tudnak adni. Megkérik az árát a bútoroknak, viszont van is bennük anyag. Ők nem feltétlenül veszik magukat és a kínálatot véresen komolyan, náluk belefér egy kis humor is a lakberendezésbe, ugyanakkor extrém igényesek a szőnyegekre.

Fotó: Apró Otthon Facebook oldala

3. Kopott Macska

Itt minden az abszolút bohém, vidám hangulatról szól, amely egy kicsit rusztikusra van hangolva. Vigyázat, nagyon sok tárgy egyensúlyozik a giccshatáron, ugyanakkor rém imádnivalóak a pöttyös dolgaik, ráadásul náluk nem csupán a tálaláshoz, hanem a konyhai feladatokhoz is találunk stílusban illeszkedő eszközöket, kiegészítőket.

Fotó: Kopott Macska Facebook oldala

4. Apró Otthon

A kerámiák inkább a színes, habos-babos vonalat viszik, a fémből készült, hagyományos bádog konyhai tárolóik viszont szuperklasszak és nagoyn feldobnak szinte bármilyen hangulatú konyhát. Az Apró Otthonnál lehet szezonálisan, évszakokra vagy ünnepekre (karácsony, húsvét) is keresni hangulatban illeszkedő kiegészítőket, s mindezek tetejébe rengetegféle DIY-ötlettel is előrukkolnak az oldalon.

 

5. Provence Otthon

A pécsi székhelyú üzlet szerencsére a neten is kínálja a portékáját, így bárhonnan könnyedén elérhetőek. Ez az oldal is alighanem a folyamatos böngészésre való, hogy belefuthassunk olykor-olykor igazi dekorkincsekbe meglepően jó áron, de akkor is érdemes ide fordulni, ha nem akarunk túlontúl sokáig bolhapiacokat túrni egy pofás kis petróleumlámpáért. A változó kínálatban fellelhető valóban antik daraboknak pedig valóságos kincsestára ez a hely.

Fotó: Csipkelengye Facebook oldala

+1. Csipkelengye

Az a helyzet, hogy ha textilről van szó, kizárólag a Csipkelengye jöhet szóba. Hihetetlen stílusérzékkel találnak egyensúlyt a régi anyagok új kontextusba helyezésében.

Kivételesen exkluzív élményt adnak a törölközőik, hát még, ha madeira csipkével vannak szegve! Komplett ágyneműket is rendelhetünk innen időnként jelentős kedvezménnyel is akár, a takarókért pedig valósággal rajongok, annyira simogatnivalóan puhák.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.