Kedvenc túraútvonalaink a környéken

Home / inspiráció / Kedvenc túraútvonalaink a környéken
Kedvenc túraútvonalaink a környéken

Itt van az ősz, itt van újra… És vele együtt ismét beköszöntött a túraszezon! Egy csípős-üdítő őszi reggelen nincs is jobb dolog, mint túrabakancsot húzni és nekiindulni az ezer színben pompázó erdőnek! A Meredélyt körülvevő rengetegben számos népszerű és kevésbé ismert, ám annál több csodát rejtegető kiránduló útvonal található. Ebben az összeállításban ezekből szemezgetünk.

 

Fel a Vörös-kőre!

Ehhez a közkedvelt túristalátványossághoz a kunyhótól egy könnyed, délelőtti kirándulás keretében fel tudunk kapaszkodni. Nagyon megéri a kis kaptató, mert egészen elképesztő panorámával tárul elénk a Szentendrei-sziget onnan föntről. Ha a piros sáv jelzésen, amely a csúcsra vezet egy kicsit lefelé is haladunk, megpihenhetünk a Rekettyés forrás mellett is.

 

Vasas-szakadékon át a Lajos forrásig

Ha a közeli Szentendrén is vándorolnánk egyet, érdemes ezt a biztonságosan járható, végig táblákkal pontosan irányított útvonalat kipróbálni. Bár összesen négy különböző jelzésen kell haladnunk, a pontosan elhelyezett útjelzések, táblák és térképek nem engedik, hogy eltévedjünk. Kaptató csak a Vasas-szakadékhoz feljutás során vár ránk egy rövid szakaszon keresztül, de ez is teljes mértékben bevállalható nem gyakorlott túrázók számára is – cserébe pedig eljuthatunk a varázslatos hangulatú, ősi forráshoz.

 

A Kaán-forrás

A festői szépségű forráshoz vezető út hasonlóan gyönyörű állomások mentén halad el – így érinthetjük az Ördögmalom-vízesést, a Telgárthy-rétet, sőt még a Füvészkertet is.

 

Pilis-tető, az egész napos program

Ha rászánnánk egy teljes, aktív napot a kirándulásra, érdemes meghódítani a Pilis csúcsát is. Pilisszentkeresztről nagyjából 5-6 óra alatt abszolválható az út a lélegzetelállító kanyarokon keresztül.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.