Ilyen volt: a Meredély első éve!

Home / inspiráció / Ilyen volt: a Meredély első éve!
Ilyen volt: a Meredély első éve!
Kép: Interior Imagery

Isten hozott bennünket a 2020-as évben! Lezárult a Meredély Kunyhószállás első éve, elérkezettnek látjuk hát az időt, hogy egy kicsit visszatekintsünk…

 

 

2018 júliusában találtunk rá arra a kis talpalatnyi erdei földre Leányfalun, amelyet ma a Meredélyként ismerhettek. Mikor rábukkantunk, megdobbant a szívünk, onnantól kezdve pedig nagyon felgyorsultak az események: a kis telek a miénk lett és megkezdődött a hosszadalmas felújítás. Voltaképpen teljesen az alapoktól építettünk fel mindent – kezdetben szakemberi segítséggel, majd a munkálatok téli megakadása után Andris saját kezűleg fejezte be, amit kellett.

A kezdetektől fogva láttuk…

hogy egy kis erdei varázslatot szeretnénk itt létrehozni. A szemünk előtt lebegett a fából készült, fával burkolt, meleg, természetes színekkel berendezett, antik csipkék romantikájával áthatott miliőjű kunyhócska. És bár nagyon sokat segít, ha az ember élesen látja maga előtt a célt, az út attól még rögös és nagyon fárasztó volt. Amikor az egykori buja kertet keresztül-kasul felszántották a munkagépek, egyre több és több szakmai és technológiai nehézségbe ütköztünk, olyankor nagyon nehéz volt napról napra felvenni a végeláthatatlannak tűnő munka fonalát.

A gyalult deszkaburkolat // Kép: Meredély Vendégház

Tavaly, a tél beálltával…

még úgy gondoltuk, hogy jól állunk: voltak falaink, belső burkolatok is, amelyeket saját magunk varázsoltunk a megálmodott színűre és belekezdtünk a hosszas DIY-projektekbe is, ami sok örömöt okozott. Kora tavaszra terveztük a nyitást, együtt az újjáéledő természettel, hiszen ekkor úgy tűnt, már csupán néhány apróság van hátra ahhoz, hogy minden összeálljon.

A felhordás és visszatörlés // Kép: Meredély

Amikor magunkra maradtunk…

Andris mindent a maga kezdébe vett, hogy befejezze az elkezdett, de félbehagyott felújítási munkákat annak érdekében, hogy víz, villany, fűtés és funkcionális kiskonyha is legyen a házban. Közben pedig szinte észrevétlenül teltek el a hetek. A hetek, amelyek lassan hónapokká váltak. A március eleji megnyitás teljesen ellehetetlenült, mi pedig az utolsó hajrá stresszében futottunk versenyt az idővel. Alighanem ez a hivatalos nyitás előtti időszak volt a legnehezebb a számunkra.

Elképesztően sok szeretetet kaptunk, amikor…

végre hivatalosan bejelentettük a nyitást 2019. április 30-án egy Facebook élő adásban. Sokan közületek már ekkor is itt voltatok, végigkövettétek képekben, szöveges és videós élménybeszámolókban ezt az egész felújításnak nevezett érzelmi hullámvasútat. 🙂 A hivatalos nyitással megkezdődő, május 1-től június 30-ig tartó bevezető tesztidőszak kiadó helyei pedig számunkra elképzelhetetlen gyorsasággal fogytak el. Nem csupán az interneten keresztül voltatok velünk, hanem eljöttetek és magatok teszteltétek le, hogy milyen lett a kis kunyhó. Korábban azt hittük, csak mi izgulunk-ámulunk ezen az egész történeten és azon, hogy szállóvendégeket várhatunk a kunyhószállásban – de hamar kiderült, hogy Ti, kedves követők, éppen olyan izgatottan vártátok, hogy megnézhessétek, élőben hogyan mutat a munkánk gyümölcse! Felejthetetlen az a rengeteg őszinte dicséret, pozitív visszajelzés és jószándékú, építő kritika, amit kaptunk Tőletek kiemelten a tesztidőszakban, de azóta is folyamatosan.

Nyártól csomagajánlatokat is készítettünk Nektek…

az Erdei Romantika pedig hihetetlenül népszerűnek bizonyult a kezdetektől mind a mai napig. Sőt, nem meglepő módon a hűvös idő beköszöntével még többen választottátok ezt a plusz szolgáltatást, hogy még felejthetetlenebbé tegyétek a kettesben töltött időt.

Egy álom valósult meg, amikor…

2019 októberére elértük az első teltházas hónapunkat! Nagyon sokan jöttetek kirándulni hozzánk, felfedezni az erdőt, a Pilist, és többen is elmeséltétek, hogy nagyon szeretitek a Dunakanyart, gyakran tértek vissza a környékre. Ennek mindig nagyon örültünk, hiszen a Dunakanyar nekünk is a szívünk csücske! 🙂

 

Az első Karácsonyt a Meredélyben…

egy kedves pár töltötte két kutyusával, akik 6 éjszakán át pihentek itt az ünnepek alatt. A december elején esett hó eddigre ugyan már elolvadt, a békés, nyugodt hangulat viszont így is garantált volt az erdő susogó fái alatt.

 

Dióhéjban ez volt 2019. a Meredély Kunyhószállás életében – most pedig teljes erővel készülünk a következőre! Lássuk, mit tartogat nekünk az idei év!

Leave a Reply

Your email address will not be published.