7 fesztivál idén nyáron a Dunakanyarban, amit nem érdemes kihagyni

Home / gasztronómia / 7 fesztivál idén nyáron a Dunakanyarban, amit nem érdemes kihagyni
7 fesztivál idén nyáron a Dunakanyarban, amit nem érdemes kihagyni

Kishazánk fesztiválnagyhatalom lett, ez nem vitás. A meleg nyári napok elérkeztével pedig csaknem minden napra – de egészen biztosan minden hétvégére jut egy-egy program, amit nem érdemes kihagyni. Alábbi válogatásunkban a környék, az ezerarcú Dunakanyar változatos programjaiból gyűjtöttük össze a legizgalmasabbakat. Ínyenc gasztrofesztiváltól nagyszabású koncertekig terjed a paletta – kinek a kézműves sörök, kinek a családos rendezvények, kinek a sportprogramok.

Ha a legérdekesebb programok idején szeretnétek a közelben lenni, itt ellenőrzihetitek a foglaltsági naptárunkat!

Kép: Facebook
  1. VéNnégy fesztivál és színháztalálkozó

Alighanem a nyár legkomplexebb fesztiválélménye lesz a Dunakanyarban a VéNégyek részvételével szervezett találkozó, ahol kultúrélmények kéz a kézben járnak éjszakába nyúló koncertekkel és közösségi sportolással.

Mikor? 2019. július 4-7.

Hol? Vác

További infók.

Kép: Facebook

2. XVIII. Regejáró Misztrál Fesztivál

zelídgesztenyének kedvez, hanem az énekelt verseknek és a népzenének is. Talán azért is így van ez, mert a táj hangulata, éghajlata – mint Hamvas Béla írja Öt géniusz című művében – egyesíti magában az észak áthatolhatatlan szürkés borongósságát, jeges szikrázását és a déli vidékek derűjét, hetykeségét. Így éppen olyan, mint azok a dalok, zenék, amelyek évről-évre csendülnek föl a Regejáró Misztrál fesztivál találkozóin.

Mikor? 2019. július 19-20.

Hol? Nagymaros

További infók.

Kép: Visegárdi Nemzetközi Palotajátékok

3. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 1985 óta állít emléket a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak. A közép-európai térség három meghatározó uralkodója, János cseh, Kázmér lengyel és I. Károly magyar király, valamint a német lovagrend találkozóján született megállapodások a mai napig éreztetik hatásukat.

Velük együtt közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessük fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várjuk látogatóinkat programjainkra, melyek öt helyszínen – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak.

Mikor? 2019. július 12-13-14.

Hol? Visegrád

További infók.

4. Szentendre éjjel-nappal nyitva

A nyár utolsó hétvégéjén Szentendre minden évben megmutatja sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén. Ilyenkor néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet tölti meg a belvárost. A „Házak, udvarok, házigazdák” programsorozat, nagyszínpadi koncertek fényfestéssel, GastroArt, Gasztro utca, gyerekprogramok, koncertek várnak a 3 napon át!

Mikor? 2019. augusztus 30-szeptember 1.

Hol? Szentendre

További infók.

Kép: Facebook

5. Nagymarosi Csípős Fesztivál

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Nagymarosi Csípősfesztivál, ahol a csípős ízek kedvelői egy családias hangulatú rendezvényen, korlátok nélkül élhetnek szenvedélyüknek. A csípősbe öltözött nagymarosi termelői piacra látogat idén is az ország valamennyi jelentős chilitermesztő manufaktúrája. Koncertek, Streetfood és hagyományos ételek, gyerekprogramok és vásári hangulat.

Mikor? 2019. szeptember 1.

Hol? Nagymaros

További infók.

6. Horányi Kékevező Fesztivál

Adódik egy igazán sportos, ám kellemesen vízközeli program is a nyár közepén. A horányi Kékevező Fesztivál idén már július 12-én elkezdődik! Július 12-én 19 órától francia sanzonest és blueskocsma a Torony Étteremben. Szombaton, 13-án egésznapos vízparti programok: vízijárművek kipróbálása, sárkányhajózás, horgász-, és futóverseny, strand! A piactéren vásár, vásári komédiák, zene, tánc. Este utcabál, ahol fellép Bebe, zenész barátaival! A falu végén jurta kocsma, a Pusztamonostori Birkás látja vendégül a farmra látogatókat. Vasárnap reggel morzsa party: nyit a piac, zenés, tradicionális, horányi reggeli „Jó a fasírt!” jeligével az Attila Büfében.

Mikor? 2019. július 12.

Hol? Horány

További infók.

Kép: Facebook

7. Szent István Napi Borünnep

Gasztronómia és kultúra a Dunakanyarban, a visegrádi várral szemben.
Borutca neves pincészetekkel, tűzijáték, hajózás borkóstolóval és két napon keresztül szórakoztató programok Nagymaros Fő terén és a Duna partján, díjtalanul.

Mikor? 2019. augusztus 18-20.

Hol? Nagymaros

További infók.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.