7+1 dunaparti szabadstrand, ahol elkerülheted a tavi tömeget

Home / Uncategorized / 7+1 dunaparti szabadstrand, ahol elkerülheted a tavi tömeget
7+1 dunaparti szabadstrand, ahol elkerülheted a tavi tömeget

Miközben a Balatont csaknem teljesen beépítik, a Dunán még élnek és virulnak a szabadstrandok! Fürdeni a folyóban természetesen csak nagy körültekintés mellett és kizárólag a kijelölt, legális fürdőhelyeken szabad. Ezeket az alapvető szabályokat betartva azonban minőségi vízben, az óriási, tóhoz szokott tömeget elkerülve, biztonságosan és nyugodtan lubickolhatunk! Éljenek a vadvizek és éljen a nyár – irány a habokba! Hogy hol? Mutatjuk a mi abszolút kedvenceinket!

Postás strand – Kép: Facebook

1. Postás Strand, Szentendre

A Postás a Duna egyik legújabb, legfiatalabb strandja. Az év minden szakában csodás, de ilyenkor teljes pompájában tündöklő Szentendrén található. Ez a település önmagában is megér egy – vagy jóval több – napot, itt mindig van látnivaló, imádnivalóan romantikus óváros, gazdag kulturális programkínálat és a színvonalas éttermek a kulináris örömök rajongóinak. A dunai strandok közül is ez az egyik legnagyobb kedvencünk. Közel van, kellemes a víz és csupán egy karnyújtásra van számos kedvenc éttermünk.

Cím: 2000. Szentendre, Strand u.

 

2. Horányi Strand, Szigetmonostor

Biztonságosan, fokozatosan mélyülő víz, homokos-kavicsos partszakasz és non-stop nosztalgia vár a rendszerváltás előtti Magyarország egyik kedvenc, Budapest-közeli üdülőhelyén, a Duna mellett. A retro érzést garantáló, klasszikus büfék mellett azért enyhet adó fák is vannak a parton, és itt mindenki bátran előveheti a hűtőtáska mélyéből a jóöreg rántott húsos szendvicset – senki nem fogja kinézni érte!

Cím: 2015. Szigetmonostor, Nagyduna sétány 84.

Fotó: Facebook

3. Gödi szabadstrand

Az átellenben fekvő Göd szabadstranjára nem jellemző, hogy elviselhetetlen lenne a tömeg, még 30 fok környékén sem. Ha családdal, kisgyerekkel mennénk és/vagy kerülnénk a nyüzsgést, ideális választás lehet. A kijelölt strandszakaszt a Dunából a hatóság bólyákkal szeparálta el, a parton viszont vigyázzunk a kavicsokkal!

 

Cím: 20131 Göd, Dunapart

4. Verőcei szabadstrand

Ez a strand gondosan gyepesített, még meztelen talpakkal is élvezet lehet sétálni a fűben. Ami az infrastruktúrát illeti, még röplabdapálya és bérelhető kabin is akad, ha megfelelő időben érkezünk. A táj és a tiszta víz viszont mindig elérhető.

 

Cím: 2621 Verőce, Dunapart

 

5. Dunabogdányi szabadstrand

Ha nem vágyunk napozni, hanem kifejezetten keressük az árnyékos partszakaszokat, akkor a dunabogdányi lehet a befutó: hatalmas, ősöreg fáklombja ad enyhet a legnagyobb kánikulában is. Sőt, itt a napozásra nem ajánlott 11 és 15 óra közötti szakaszt is könnyedén átvészelhetjük, akár kicsi gyerekekkel is.

 

Cím: 2023 Dunabogdány, Dunapart

Fotó: Facebook

6. Nagymarosi szabadstrand

A Dunakanyar egyik vitathatatlanul legbájosabb településén, Nagymaroson is találunk jól karbantartott szabadstrandot pázsitos partszakasszal és a megszokott, lehengerlő nagymarosi panorámával. Zuhanyzó, WC és öltöző is vár ezen a helyen, az állatokat azonban nem szabad magunkkal vinni a vízbe, a négylábúak itt ugyanis a szabályzat értelmében nem pancsolhatnak.

 

Cím: 2626 Nagymaros

7. Zebegényi szabadstrand

Ha Zebegényt választjuk úticélul, akár még ingyenesen használható napágyakhoz is hozzájuthatunk. A turisták által különösen kedvelt falucskának közepes méretű, kb. 100 méter hosszú, viszonylag karbantartott partszakaszán fürödhetünk. Ha a víztől egy hangyjányit beljebb húzódunk, itt is sok lombos fa adhat árnyékot, és bár a közvetlen közelben egyetlen lángosos bódé sem áll, a zebegényi infrastruktúra remek ebédekkel-vacsorákkal is kecsegtet több színvonalas étteremben.

 

+1 kakukktojás: Leányfalu Termálfürdő

Nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a “hazait”, Leányfalu Termálfürdőjét sem, ami bár közvetlenül a Dunaparton fekszik és szép panorámával bír, nem szabadstrand, hanem egy helyben talált termálforrás táplálja. A fürdő belépődíj felében látogatható, cserébe magasabb szintű szolgáltatásokat kapunk, sok medence és több élményelem is vár minden korosztályt.

Cím: 2016 Leányfalu, Móricz Zsigmond út 142.

Ha megjött a kedved egy kiadós dunai úszáshoz, foglalj szállást boutique vendégházunkban Leányfalun ide kattintva!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.