Kérdezz-Felelek! a kunyhóról

Home / Leányfalu / Kérdezz-Felelek! a kunyhóról
Kérdezz-Felelek! a kunyhóról

Bizonyos kérdések gyakran felmerülnek a kunyhóval, annak felszereltségével, vagy használatával kapcsolatban, ezért most egy csokorba gyűjtöttük a legfontosabbakat.

 

 • Van-e fűtés a kunyhóban?

A kunyhó hőszigetelt és elekromos fűtéssel ellátott. Az elektromos radiátorokat a falban lévő konnektorokba csatlakoztathatók, ezután az oldalukon található termosztáttal állíthatók. Nagyon gyorsan, 10 perc alatt képesek teljesen felfűteni a házat. A fürdőszobában elektromos törölközőszárító található, amelyet elég csak bekapcsolni és a tekerőn a kivánt hőmérsékletre állítani.

 • Van-e mélyhűtő a konyhában?

Igen, a konyhapult alatt található kisméretű hűtőben van fagyasztórekesz, jégkockák, jégkrém vagy egy-egy kisebb csomagnyi fagyasztott élelmiszer tárolására alkalmas.

 • Iható a csapvíz?

Igen! Talán ez a kérdés merül fel a leggyakrabban. A kunyhó a falu vízhálózatáról van ellátva, ellenőrzött minőségű vezetékes víz folyik tehát a csapból, amelyet bátran ajánlunk fogyasztásra.

 • Miért nem működik a főzőlap?

Ha sokáig van kikapcsolt állapotban, vagy a közvetlenül előtte történt takarítás miatt előfordulhat, hogy a digitális főzőlapon bekapcsol a gyerekzár funkció. Ilyenkor a főzőlap bal oldalán található kis lakat emblémát kell hosszan nyomni, ami egy csippanással jelzi, hogy a gyerekzárat kioldottuk, a főzőlap használható. Vigyázat, ez egy elektromos főzőlap, ami sokáig tartja a hőt használat után! A megfelelő főzőzóna kiválasztása után 5 fokozatban állítható a hőmérséklet.

 • Hol találom a szemetest/seprűt/lapátot/felmosóvödröt?

Ezeket mind a konyhapult alatt, a mosogató alatti részen rejtettük el. A felmosórongy a WC mellett, a sarokban található.

 • Hol lehet dohányozni?

A házban tilos dohányozni, az ajtótól csupán egy lépésre található a kis kerti “teraszunk”, ahol viszont a hangulathoz illő, dizájnos hamutartó várja a dohányzókat, amelyet egy régi mécsestartóból alakítottunk át. 🙂

 • Körbe van kerítve a telek? Ha hozom magammal a kutyusomat, ő kiszökhet valahogyan?

A telek körbekerített, többen jártak már nálunk kisebb-nagyobb kutyákkal, eddig még egyetlen gazdi sem panaszkodott arra, hogy megszökött volna a négylábú. Ugyanakkor mindig elmondjuk, hogy a kunyhó már erdei területen található, nagyobb testű vadak jelenléte rendszeres, különösen szürkületkor és éjszaka egészen közel, akár a szomszéd telekre is bemerészkednek. Ezzel nem árt tisztában lenni, ugyanis a vadakhoz nem szokott négylábúak nyugalmát esetleg zavarhatja. 

 • Lehet használni a tűzrakóhelyet?

Igen, a kert hátsó végében egy karbantartott, rendszeresen tisztított, hagyományosan kővel kirakott tűzrakóhelyet találtok, amelyhez szenet a konyhapult alatt tárolunk. Tűzgyújtásnál minden esetben meg kell tenni a megfelelő óvintézkedéseket, egy vödör vizet a tűz mellé kell állítani, hogy szükség esetén kéznél legyen, de még a tűzgyújtás megkezdése előtt közvetlenül tájékozódni kell a katasztrófavédelem honlapján, hogy van-e éppen érvényben tűzgyújtási tilalom.

 • Fel lehet jutni gyalog a kunyhóhoz?

A 11-es úttól, a Volánbuszok Alszeghy Kálmán tér megállóhelyétől számítva nagyjából 10-13 perces sétával lehet hozzánk feljutni, amely viszont végig felfelé emelkedik. Az utolsó szakaszon nincsen szilárd útburkolat, aktív kirándulóknak/sétálóknak viszont nem szokott gondot okozni.

 • Hol van a legközelebb élelmiszerüzlet?

A faluközpontban található egy CBA, amely szombaton délelőtt is nyitva tart. Közvetlenül a 11-es útnál található, a MOL benzinkút melletti, földszintes üzletházban. Ezzel szemközt egy pékség is található.

 • Merre menjek kirándulni?

Tőlünk akármerre indulsz, máris az erdőben vagy, de ha hosszabb túraútvonalakra vágy, a kunyhóban találsz egy Pilis túratérképet a zsűrkocsi alsó polcán – vidd magaddal bátran!

Leave a Reply

Your email address will not be published.