Őszi programkalauz a Dunakanyarban

Home / Leányfalu / Őszi programkalauz a Dunakanyarban
Őszi programkalauz a Dunakanyarban

Ősszel mutatja meg a Dunakanyar a legcsodálatosabb arcát: ezer szín, susogó erdő és az enyhébb időben rengeteg izgalmas program közül is válogathatunk a gasztrofesztiváltól a családi sárkányeregetésig. Egyértelmű tehát, hogy ősszel ismét érdemes erre vennünk az irányt.

VII. Nagymarosi Csípős Fesztivál

2019. augusztus 31. szombat

 

Aki szereti a csípőset, annak aligha kell bemutatni ezt a hatalmas sikerű rendezvényt. Nagymaros főterén, a heti rendes termelői piacot kiegészítve rendezik meg minden nyár végén az ősz köszöntésére a legjobb kézműves magyar chilitermesztők termékeinek lajstromját. A legjobb, legtüzesebb termékek sorakoznak előttünk, kóstolni pedig egyenesen kötelező, legyen szó brutális szószokról vagy pikáns, chilis lekvárokról. Tuti tipp: a rutinosak egy kis tejet, esetleg töpörtyűt visznek maguknak féknek a kóstoláshoz. 🙂

 

IX. Zebegényi Sárkányfesztivál

2019. szeptember 14-15. szombat-vasárnap

 

A mesebeli Zebegény Sárkánydombján gyűlnek össze évről évre kicsik és nagyok, hogy elkapják a legjobb szeleket és megröptessék színesebbnél színesebb papírsárkányaikat. Ha éppen nincs sárkányod, ne aggódj, a helyszínen szervezett workshop keretében elkészítheted a magadét, de a röptetésen túl is lesz mit csinálni: a szervezők enni-innivalóval, gyerekfoglalkozásokkal, kézműves vásárral és jógával is várnak.

 

XV. Váci Lecsófesztivál

2019. szeptember 22. vasárnap

 

A magyar konyha e megejtően egyszerű és rusztikus fogásának rajongói nemes versengésre gyűlnek össze, hogy a helyszínen mérjék össze a tudásukat Esztergom csodás háttere előtt. A gasztroélmények mellett akusztikus koncerttel és sok kóstolóval várnak.

 

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

2019. augusztus 30-szeptember 1. szombat-vasárnap

 

A színes, kultúrélményekben egyébként is nagyon gazdag, elbűvölő történelmi belvárossal büszkélkedő Szentendre felteszi az i-re a pontot: a nyár végét egy óriási, összművészeti fesztivállal búcsúztatják, ahol megnyílnak a régi, belvárosi porták ajtajai, fényfestéssel, városismereti sétákkal, Bagossy Brothers koncerttel, és nem utolsó sorban Szentedre gasztronómiai színe-javának kitelepülésével. Egyszerűen kihagyhatatlan lesz!

 

Ars Sacra Fesztivál, Esztergom

2019. szeptember 14-22. (szombattól következő vasárnapig)

 

A szakrális művészetek fesztiválja a Nyitott Tempolom éjszakájával kezdődik és rengeteg vallási és világi témájú előadással, tematikus beszélgetéssel és természetesen egyházzenei koncertekkel folytatódik.

 

II. Természetjáró Fesztivál, Verőce

2019. szeptember 6-8. péntek-vasárnap

 

Ne hagyd ki a lassan őszbe boruló erdők pompás látványát – a Természetjáró Fesztiválon izgalmas és informatív, szakavatott túravezetők által tartott barangolásokon vehetünk részt a Csattogó Völgyben és környékén. A szlogenjük: NAPPAL TÚRA – ESTE BULI, ehhez híven pedig fesztiválprogramjukba olyan neveket hívtak a szervezők, mint a Blahalousiana és a Péterfy Bori & Love Band. Amíg a könnyű zenei koncertekkel tetőzik az este, addig viszont van akrojóga, természet- és környezetvédelmi civil szervezetek programjai, filmvetítés, kalandpark, nordic walking és gyógynövénytúrák.

 

Szentendrei Jazz- és Bornapok

2019. szeptember 27-29. péntek-vasárnap

 

Magyar borok és magyar pálinkák sorakoznak fel egy derűs hétvégére Szentendrén, mellé pedig lágy jazz szól majd egész nap, két színpadon. Egy tökéletes lazulós program az enyhe őszi estékre. Egy pohár borral végigsétálni a szentendrei promenádon – ennél nem is kell több szeptember végére.

 

VI. PirosLábas Fesztivál, Szigetmonostor

2019. október 5.

 

A Szentendrei-sziget legnagyobb őszi eseménye, a mini-Kapolcsnak is becézett fesztivál, ahol a tündéri kis település legszebb, autentikus portái nyitják meg a kapuikat, hogy vonósnégyeseket és más akusztikus koncerteket, gyerekfoglalkozásokat, kézműves workshopokat fogadjanak be. “Illatos, fűszeres falusi élet” – így jellemzik a hangulatot és ennél jobban valóban nem is lehetne összefoglalni a PirosLábas titkát.

Ha már be is véstél magadnak valamilyen programot a naptárba és szívesen szállnál meg a közelben, itt tudsz foglalni és ellenőrizni a foglalási naptárban, hogy szabad-e még a Meredély!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.