Boutique teaszeánsz Meredély-módra – a Teaprogramok.hu-val

Home / gasztronómia / Boutique teaszeánsz Meredély-módra – a Teaprogramok.hu-val
Boutique teaszeánsz Meredély-módra – a Teaprogramok.hu-val

Eltökélt célunk, hogy aki a Meredély Vendégházban megpihen, tökéletes pihenésélményben részesüljön. Aki hozzánk látogat, számos dolgot nem tapasztal majd: nem lesz szmog, sem nyüzsgés, valóságos zaj éppúgy nem, ahogy digitális sem. Azt szeretnénk, ha a nálunk megpihenő egy kicsit saját magával (és partnerével) lenne itt, no meg a minket közvetlenül körülvevő természettel. Ehhez a lelazuláshoz, elmélyüléshez viszont tudunk segítséget adni! Például a nagy szeretettel és lelkesedéssel tervezett teaszánsz-bekészítésünkkel!

 

Egy örökre szóló pillanat

Képzeld el, amint leülsz egy antik csipketerítővel fedett, s csodálatos, kézműves porcelánkészlettel megterített asztalhoz, ahol a gőzölgő vízben kézzel válogatott, prémium minőségű tealevelek áznak. A lassan színesedő italból aromás pára száll fel, a másodpercek kitágulnak, a lélek megnyugszik és visszatér önmagához.

Amikor megkóstolod az első kortyot a teából, a pillanat örökre bevésődik a memóriádba.

Teszeánsz a Meredélyben // Kép: Meredély Vendégház

Ilyen módon kellene mindig a jelenben élnünk – persze ez nem lehetséges, a hétköznapokban napi gondokkal, tervezéssel, logisztikával van tele a fejünk, hiszen mindannyian ebben a világban élünk, nem húzhatjuk ki magunkat az elénk sorakozó feladatok elől. Azt gondolom azonban, hogy a pihenésnek – az igazi, tartós hatással bíró, aktívan megélt és nem félvállról vett pihenésnek – éppen erről kell szólnia: egy időre magunk mögött hagyni mindent, engedni, hogy átjárjon a jelen pillanat, kizárni a külvilágot és egy kicsit (újra) visszatalálni önmagunkhoz. Ilyenkor kiélesednek az érzékszerveink, intenzívebben véssük az emlékezetünkbe a pillanatot.

S nekünk éppen ez volt a célunk az erdőszélen álló Meredély Vendégházzal egészen a kezdetektől fogva. Bennünket is ez a varázslat ejtett rabul az első pillanatban, s ezt szeretnénk megosztani másokkal is!

 

Teaszeánsz // Kép: Meredély Vendégház

 

Teázás mesterfokon

Nagy-nagy örömünkre egy kis magyar, családi válllakozás lett a partnerünk ebben a csodateremtésben: a Teaprogramok.hu ráadásul nem csupán kivételes minőségben és lenyűgöző választékban kínál szálas teákat az élményhez, de maguk is a Dunakanyar szenvedélyes szerelmesei, s egyben lakói!

A tea valódi arca // Kép: Meredély Vendégház

Az ő szakértelmük a garancia arra, hogy aki a Meredélyben a

teaszeánsz-bekészítést

választja, nem csupán exkluzív, a környzettel harmonizáló tálalásban teázhat, hanem egy egészen különleges gasztronómiai élményben is részesül, legyen szó akár a legmagasabb minőségű kínai fehér vagy zöld teákról, akár olyan gyümölcsklasszikusokról, mint a csipkebogyó tea, vagy a látványnak is kiemelkedő különlegességről, a virágzó teáról.

Ezüst és tea // Kép: Meredély Vendégház

Magyar tea?

A tél közepén járunk éppen, odakint fagyok, mindenki valami testet-lelket melengető dologra vágyik ilyenkor. Általában ez az az időszaka az évnek, amikor senkit sem kell különösebben noszogatni egy kis teaivásra. Egy jó könyvvel a fotelben összegömbölyödve történő meleg, takaró alatt kuckózáshoz a hosszú, sötét téli esték valósággal felkínálják magukat. Az óriásbögrékbe lógatott filterek egyszerűsége, kényelme és gyorsasága nagy előny ilyen csontig hatóan hideg időben – mi most mégis mindenkit arra biztatunk, hogy próbálja ki a lassan, csészénként ízlelést, a minimális ízesítést, a többszöri felöntést, melyet  – ha rákapunk ennek a szertartásnak a lassú, tűnődő élvezetére – az év minden napján egyformán képesek vagyunk élvezni.

A Teaprogramok.hu Mariannjától ráadásul mindent megtudhatunk a teáról és a teázásról egy szakértő szemüvegén keresztül

– akár az olyan világújdonságokról is, mint az európai termesztésű teákról! Itt olvashattok a magyar teaprojektről, amely az ő szívügyük, s egyben talán legizgalmasabb kezdeményezésük!

Addig is igyatok sok teát, nemsokára találkozunk a Meredélyben! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.