Fürdőszoba-titkok

Home / inspiráció / Fürdőszoba-titkok
Fürdőszoba-titkok

A burkolatokról bőven ejtettem szót az előző bejegyzésekben, ahonnan már csak egyetlen ugrásnyira vannak a konyhatervezéssel és a fürdőszobával kapcsolatos döntések. Ma egy kicsit a leendő fürdőszobánkról mesélek.

 

Gyorsan alakulnak a dolgok

Megintcsak meglepett, hogy mennyire előre kell mindent tudnunk. Az igazság az, hogy megvoltak a fejünkben az elképzelés vázlatos alapjai, a sarokpontok, a moodboardok és pinterestes inspirációk, ha tetszik – de ismerve a hazai építőipari helyzetet, bevallom, arra számítottunk, hogy hónapokig a legnagyobb bajunk az lesz, hogy nem találunk embert, aki időben és megbízhatóan elkezdi a munkát. Persze, a cementlapok gondolatát évek óta hordozom magamban, és mi magunk választottuk ki a rusztikus irányt is, na de jól tudtuk, hogy a bontással, villanyszereléssel – sőt az elavult technológiák miatt teljesen új villanyóra bekötésével – kell kezdeni a munkálatokat.

Arra számítottunk, hogy a szépítkezés, amely nyilvánvalóan az egész dolog legkellemesebb része, csak jóval-jóval később jön, rengeteg bosszankodás és hiábavaló telefonálgatás után.

A burkolatok kiválasztására, a konyhatervezésre, a berendezési tárgyakra afféle jutalomjátékként gondoltam, amiért előtte “meg kell szenvedni”. Álmomban sem hittem hogy – kopp-kopp – találunk egy precíz, értelmes és ügyes kivitelezőt, aki ráadásul hetek alatt bele tudott vágni a munkába, és eddig úgy tűnik, hogy nagyon jól is halad!

via anrodiszlec.hu

Komfort és stílus

Ennek megfelelően egy hét elteltével már javában a végleges döntéseken kellett törnünk a fejünket egy csomó olyan kérdésben, amelyről én naivan azt hittem, hogy várhat még. Igaz, ennél nagyobb bajunk sose legyen! Úgyhogy rendkívül gyorsan össze kellett állnia a fürdőszoba-kérdésnek is. Ezen a ponton ismét visszatérek ahhoz, amit a stílusról és a vendégház szerepéről való merengésemben már részleteztem:

Egy vendégháznak a legkevésbé sem kell egy funkcionális otthonként működnie! Ha valaki a Meredélyben, a Dunakanyar ölén szeretne néhány napot eltölteni, akkor nyilvánvaló, hogy a célja a világtól való (legalábbis részleges) leszakadás egy időre.

A cél tehát, hogy egy kis mesevilágot teremtsünk, amihez számtalan szokatlan megoldás is hozzátartozik. Ez vonatkozik a fürdőszobára is. Bevallom, az elején nem fektettem nagy hangsúlyt ennek a tervezgetésére, mivel egy annyira icipici helyiségről volt szó, ahol éppen csak elfért egy zuhanytálca és egy WC, szóval nem reméltem sokat ebben a tekintetben. Amikor viszont konzultáltunk a kivitelezővel, felmerült az ötlet, hogy – bár a télikertnek beépített terasz kárára kell, hogy történjen a bővülés – megtoldhatnánk néhány négyzetméterrel ezt a szerencsétlen kis fürdőt. Így azért már egyszeriben egész más lett a helyzet! Be is indult a fantáziánk, hogy vajon mivel lehetne különlegessé tenni a fürdés-élményt.

via Google

Dézsakádat mindenkinek!

Felmerült, hogy elengedjük a zuhany-dolgot, hiszen az új felállásban már egy kádnak is lenne hely. Ezen a vonalon elindulva úgy döntöttünk, hogy ebbe a rusztikus erdei házikóba értelmetlen volna egy akrilkádat beállítani, ha egyszer egy valódi, hagyományőrző kádáripari terméket is felhasználhatunk! Utánajárva a témának a Farkas Dézsa Kft-re esett a választásunk, akik a nagyméretű, fűthető fürdődézsák mellett vállalják a kisebb dézsakádak elkészítését is. Eleinte a tradícionális, kúpos, ún. western kádban gondolkodtunk, a profi és nagyon előzékeny telefonos konzultációt követően azonban abban maradtunk a szakemberrel, hogy

a mi céljainkra az egyenesfalú székelydézsa lesz a megfelelő választás.

Ez kapni fog az egyik végén egy háttámlát a még nagyobb kényelem jegyében. Ki ne vágyna egy ilyen dézsfürdős élményre ebben a környezetben, nem?

Kép: Farkas Dézsa

Ezen túlmenően is van még néhány ötletünk a fürdődesignnal kapcsolatban, egyelőre viszont a gépészeti munkákat leszámítva azt várjuk, hogy megérkezzen a csodaszép székelydézsánk, azt beállíthassuk a helyére, s e köré “építsük fel” a fürdőszobát. Ez a különleges kádmegoldás lesz tehát a fókuszpont, vagy úgyszólván “a nagy ötlet” a fürdőben. Minden mást ennek fogunk alárendelni, hogy hangulatban, stílusban és gépészetileg is összhangban legyen az egész berendezés, mire elkészülünk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.