Miért szeretjük annyira a kis vendégházakat?

Home / inspiráció / Miért szeretjük annyira a kis vendégházakat?
Miért szeretjük annyira a kis vendégházakat?

Beszéljünk egy kicsit a jövőről! Miközben a betonfúrás és burkolatfestés kisebb-nagyobb gondjaival vagyunk elfoglalva, egy picit – a reményt életben tartandó – nézzünk a jövőbe és beszéljünk róla, hogy mit szeretünk mi magunk olyan nagyon a kicsi, ám annál hangulatosabb magánszállásokban?

Slow life, slow design, slow pihenés

Észrevehető, hogy az utóbbi években itthon is újabb népszerűség-hullám érte el a kisebb szálláshelyeket, vendégházakat.

A megújult, nagy érdeklődéssel párhuzamosan – és azzal szoros összefüggésben – persze a szolgáltatás átlagszínvonala is jelentősen nőtt az elmúlt évtizedekhez képest.

Mi lehet a titka ennek a nagy diadalmenetnek?

A kisebb, emberi lépték, a slow life-érzéssel kialakuló slow design adta keretek között nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek a vidéki szállások, hazánk pedig néhány egészen kiemelkedő megoldással büszkélkedhet ezen a területen. A kisebb szálláshelyek a monumentális méretű és ebből adódóan gyakran meglehetősen steril szállodai terek helyett azt az illúziót kínálják az ott pihenőknek, mintha otthon lennének –

jobban mondva otthonaink álomszerűen feljavított, tökéletes verziójában.

A személyesség varázsa // Kép: Pixabay

Személyes, hangulatos és otthonos

Ez a fajta személyesség és hihetetlen atmoszférateremtő erő jelent elég nagy csábítást ahhoz, hogy sokan akár örömmel kötnek kompromisszumokat is az elérhető szolgáltatások tekintetében – már a nagy szállodaláncok szolgáltatáspalettájához viszonyítva.

Ezeknek a szálláshelyeknek ráadásul gyakran van valamilyen jól körülírható stílusprofiljuk, amely a tökéletes harmónia érdekében rendszerint és ideális esetben tökéletesen belesimul a tájba. A természetes és épített környezet organikus egysége az egyik alappillére ennek a vendéglátási formának. A másik éppilyen fontos aspektus pedig a kreatív és hagyományőrző építészeti, belsőépítészeti megoldások.

Ezeken keresztül valósul meg egy olyan egyedi stílus és atmoszféra, amelynek tökéletes megteremtése az adott szálláshely védjegye.

Kép: Pixabay

Ezek a típusú szállások tökéletesek lehetnek a mindennapjaink valósága előli elmenekülésre, ha kimondottan igényünk van arra, hogy magunk legyünk a szeretteinkkel és belelassuljunk a tájba és az annak ihletésével született, hagyományőrző slow designba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.